برای مدیریت زمان آزمون آیلتس چه نکاتی را رعایت کنیم؟

مدیریت زمان در طول آزمون آیلتس برای اطمینان از اینکه می توانید تمام بخش های امتحان را کامل پاسخ دهید و نمره خود را به حداکثر برسانید، مهم است. در این مطلب به نکاتی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می کند زمان خود را به طور موثرتری مدیریت کنید.

با فرمت آزمون آشنا شوید

 قبل از آزمون مطمئن شوید که با ساختار آزمون آشنا هستید. این به شما کمک می کند تا محدودیت های زمانی هر بخش را درک کنید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید. همچنین تست های شبیه سازی شده در کتابهای کمبریج و آزمون های آزمایشی شما را با فرمت آزمون بیشتر آشنا می کند. اینجا نقش تمرین کتابهای شیبه سازی آزمون و آزمون های ماک آزمایشی بسیار برجسته خواهد شد.

از زمان خود هوشمندانه استفاده کنید

در بخش های شنیداری، خواندن و نوشتن آزمون، مطمئن شوید که سوال ها را با دقت بخوانید و گوش دهید و از زمان خود عاقلانه استفاده کنید و اگر با سوال خاصی مشکل دارید، به سراغ سوال بعدی بروید. زمان زیادی را بر روی یک سوال تلف نکنید.

زمان خود را در بخش نوشتن یا رایتینگ مدیریت کنید

 در بخش رایتینگ ، مطمئن شوید که زمان خود را به طور عاقلانه بین سوال اول (تسک 1 و تسک ۲ ) تخصیص داده اید. شما باید تقریباً 20 دقیقه را برای رایتینگ تسک1 و 40 دقیقه را برای رایتینگ تسک2 اختصاص دهید. همچنینُ، برای تسک یک، بهتر است ۵ دقیقه برای ویرایش کردن در نظر بگیرید و برای تسک دو، بهتر است ۵ دقیقه وقت ایده پردازی و ۵ دقیقه در آخر، تایم ویرایش در نظر بگیرید.

مراقب ساعت یا زمان باشید

در طول آزمون، ساعت را زیر نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که دارید طبق زمان درست عمل می کنید. اگر وقت شما در یک بخش کم است و شما زمانی رو تلف کردید، سعی کنید به سؤالات باقی مانده سریع و کارآمد پاسخ دهید. در مرکزهای مختلف‌ آزمون، ساعت و میزان زمان باقی مانده در هر مهارت را چندین بار اعلام می کنند و روی نمایشگرهای بزرگی به نمایش می گذارند. شما در این آزمون، حق بردن ساعت مچی با خود به جلسه را ندارید.

مدیریت زمان را تمرین کنید

 در مرحله قبل از آزمون، مدیریت زمان را با انجام تمارین و زمان بندی استاندارد تمرین کنید. این به شما کمک می کند تا احساس کنید که چقدر سریع می توانید به هر سوال پاسخ دهید و به شما کمک می کند زمان خود را به طور موثرتری در روز آزمون مدیریت کنید. همچنین، آزمون های آزمایشی و سوالات شبیه سازی شده کتابهای کمبریج به شما می تواند در مقوله مدیریت زمان کمک کند. مثلا در صورتیکه شما در تسک دو رایتینگ نیاز به زمان بیشتری دارید، می توانید از زمان تسک یک رایتینگ کم کنید و به زمان تسک دو بیافزاید.

با رعایت این نکات می توانید زمان خود را در طول آزمون آیلتس به طور موثر مدیریت کنید و شانس خود را برای کسب نمره بالا افزایش دهید.

برای مدیریت زمان در آزمون ریدینگ آیلتس چه کنیم؟

مدیریت موثر و کارآمد زمان خود در طول آزمون ریدینگ آیلتس برای اطمینان از اینکه می توانید به تمام سوالات پاسخ دهید و امتیاز خود را به حداکثر برسانید، بسیار مهم است. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما در مدیریت زمان کمک می کند:

قسمت های متن یا پسیج های ریدینگ را مرور کنید ( نگاه اجمالی):

 قبل از شروع به پاسخ دادن به سوالات، به سرعت قسمت های متفاوت متن  را مرور کنید تا ایده ای از محتوا و ساختار پیدا کنید. این به شما کمک می کند تا ایده های اصلی را درک کنید و اطلاعات خاص را در هنگام پاسخ دادن به سؤالات سریعتر پیدا کنید. به این کار به اصطلاح  skimming می گوییم که سبب می شود یک ایده کلی از طرح موضوع متن داشته باشیم. حتی پیشنهاد می شود که تمام متون یا پسیج های آزمون را چک کنید و ببینید که شاید موضوعی از یکی از سه متن آزمون، مطابق رشته تخصصی شما باشد که شما میتوانید با همان متن که در راستای رشته تخصصی شماست، شروع کنید.

تخصیص و مدیریت زمان:

آزمون ریدینگ آیلتس از سه قسمت تشکیل شده است و شما 60 دقیقه فرصت دارید تا همه آنها را کامل کنید. زمان خود را عاقلانه تخصیص دهید تا بتوانید تقریباً 20 دقیقه را برای هر قسمت اختصاص دهید. اگر متوجه شدید که زمان زیادی را برای سؤال خاص صرف می کنید، ادامه دهید و بعداً به آن بازگردید. پیشنهاد می شود که برای تخصیص زمان به این گونه عمل کنید: ۱۵ دقیقه متن اول و ۴۵ دقیقه متن دوم و سوم را بخوانید ولی این تخصیص زمان در زبان آموزهای متفاوت، فرق خواهد کرد. جالب است بدانید که بیشتر متون ریدینگ آیلتس، در زمینه بیولوژي و زیست شناسی می باشد پس کسانیکه در این رشته ها تحصیل کرده اند، شانس بالاتری دارند که با دانش تخصصی خود به سوالات ریدینگ پاسخ دهند.

سوالات را با دقت و حوصله بخوانید

 قبل از شروع جستجوی پاسخ ، زمانی را به مطالعه دقیق سوالات اختصاص دهید. این به شما کمک می کند تا اطلاعات خاصی را که باید جستجو کنید شناسایی کنید و از اتلاف وقت برای جزئیات بی ربط جلوگیری کنید.

از کلمات کلیدی استفاده کنید

 هنگام جستجوی پاسخ، به دنبال کلمات کلیدی یا عباراتی در سوالات بگردید که می توانند به شما کمک کنند اطلاعات مربوطه را سریعتر در متن پیدا کنید. کلماتی مانند اسم خاص، عدد، سال، ماه و.. می تواند شما را در پیدا کردن جای سوال در متن کمک کند. اگر هیچکدوام از موارد ذکر شده را در متن سوال نیافتید، به سراغ کلمه هایی بروید که کمترین مترادف را دارند و از آنها برای یافتن جای پاسخ سوال در متن استفاده کنید. ما در ریدینگ ایلتس، دو نوع کلمه کلیدی در سوال پیدا میکنیم یک نوع جای سوال را در متن اصلی نشان می دهد و نوع دوم کمک می کند ما به سوال جواب درستی دهیم.

گیر نکنید:

 اگر در پاسخ به یک سوال خاص مشکل دارید، زمان زیادی را برای آن صرف نکنید. ادامه دهید و اگر وقت دارید بعداً به آن بازگردید. در این شرایط ممکن است هیچ وقت تایم اضافی نداشته باشید که به آن سوالات حتی برگردید، که این خیلی طبیعی و عادی است پس به سراغ سوالاتی بروید که میدانید میتوانید درست جواب دهید و تایم زیادی برایشان صرف نمی کنید.

 

با رعایت این نکات می توانید زمان خود را در طول آزمون ریدینگ آیلتس به طور موثر مدیریت کنید و شانس خود را برای کسب نمره بالا افزایش دهید.

چگونه می توانیم زمان خود را در آزمون رایتینگ آیلتس مدیریت کنیم؟

مدیریت موثر زمان خود در طول آزمون رایتینگ آیلتس بسیار مهم و کلیدی است تا اطمینان حاصل شود که می توانید هر دو کار را انجام دهید و امتیاز خود را به حداکثر برسانید. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما در مدیریت زمان کمک می کند:

سوالات را دقیق بخوانید و درک کنید:

 قبل از شروع نوشتن، مطمئن شوید که دستورالعمل های مربوط به هرسوال  را به دقت خوانده اید و درک کرده اید. این به شما کمک می کند تا روی کار در حال انجام تمرکز کنید و از اتلاف وقت روی جزئیات بی ربط جلوگیری کنید. خواندن صورت سوالات بدون استرس سبب فهم بهتر سوال و پاسخ دهی بهتر خواهد شد.

برای رایتینگ های خود برنامه ریزی کنید:

 قبل از شروع نوشتن، چند دقیقه را صرف برنامه ریزی و ایده پردازی رایتینگ خود کنید. این به شما کمک می کند تا ایده های خود را سازماندهی کنید و اطمینان حاصل کنید که در موضوع باقی خواهید ماند. شما باید حدود 5 تا 10 دقیقه را صرف برنامه ریزی کنید. در طی این مرحله، شما ابتدای کلمات کلیدی سوال را پیدا می کنید، ایده های خود را براساس نوع سوال رایتینگ می نویسید و بعد به اینکه در هر پاراگراف چه و کدام ایده را چطور مطرح کنید، باید فکر کنید و سپس، دست به قلم شده و مینویسید. اگر بدون ایده پردازی، شروع به نوشتن کنید، مطمین باشید که نمره رایتینگ شما از نظر وحدانیت و یک پارچگی به خوبی زمانیکه ایده های خود را دسته بندی روی کاغذ نوشته اید، نخواهد شد.

زمان خود را عاقلانه تخصیص دهید:

 در Task 1 باید تقریباً 20 دقیقه و در Task 2 تقریباً 40 دقیقه وقت بگذارید. مطمئن شوید که زمان خود را عاقلانه تخصیص می دهید تا مطمئن شوید که زمان کافی برای انجام هر دو کار دارید.

از کلمات و عبارات پیوند دهنده یا ربط دهنده استفاده کنید:

 از کلمات و عبارات پیوند دهنده استفاده کنید تا به شما کمک کند ایده های خود را سازماندهی کنید و مقاله خود را منسجم تر کنید. این به شما کمک می کند در زمان صرفه جویی کنید و اطمینان حاصل کنید که مقاله شما به خوبی ساختار یافته است. به جای استفاده از یک نوع ربط دهنده به صورت پی در پی، از أنواع ربط دهنده ها استفاده کنید تا تنوع گرامری و لغوی در رایتینگ شما بیشتر شود. به طور مثال به جای استفاده بیش از حد از کلمه but می توانید از کلماتی مانند  in contrast to, though ,although,..  استفاده کنید.

برای مرور و ویرایش رایتینگ تان وقت بگذارید:

 قبل از پایان آزمون، مطمئن شوید که مدتی برای بررسی کارتان بگذارید. این به شما کمک می کند تا هرگونه خطا یا ناهماهنگی را شناسایی کرده و اصلاحات لازم را انجام دهید. تجربه شخصی من نشان داده، زبان اموزانی که ویرایش و مرور کرده اند، بهتر توانسته اند غلط های سهوی خودشان را در رایتینگ تصحیح کنند و نمره گرامر و لغت خود را ارتقا دهند و در نتیجه نمره بهتری در رایتینگ می گیرند. آنها در کل با طی کردن مراحل گفته شده برای نوشتن یک رایتینگ در بالا، اعتماد به نفس بهتری در زمینه نوشتن رایتینگ آکادمیک یا جنرال کسب می کنند.