بهترین منابع لیسنینگ آیلتس از نظر اساتید در سال 2023
آیلتس، به عنوان یکی از آزمونهای پرطرفدار و معتبر در زمینه آموزش زبان انگلیسی، مهارت لیسنینگ را به عنوان یکی از مؤثرترین عوامل در ارزیابی زبان آموزان مورد توجه قرار میدهد. به منظور بهبود این مهارت حیاتی، استفاده از منابع لیسنینگ آیلتس مناسب و کارآمد بسیار حائز اهمیت است. در این راستا، منابعی که شامل کتابها، پادکستها و منابع آنلاین هستند، به شما کمک میکنند تا با تنوع موضوعات و فرمتهای مختلف، مهارتهای شنیداری خود را در موضوعات مهم آزمون تقویت کنید.
بهترین منابع برای تقویت لیسنینگ آیلتس
اگر قصد آمادگی برای آزمون آیلتس را دارید؛ لیسنینگ یکی از 4 مهارتی است که نیاز است تقویت شود. برای افراد با سلایق مختلف، منابع متفاوتی وجود دارد. از بین تمامی این موارد بهترین منابع لیسنینگ آیلتس را در 4 دسته میتوان قرار داد: کتاب، پادکست، وبسایت و فیلم.
بهترین پادکست ها برای تقویت آیلتس
IELTS Podcast
پادکست IELTS Podcast که توسط Ben Worthington اجرا میشود، منبعی قابل اعتماد و مفید برای آمادگی در بخشهای مختلف آزمون آیلتس را ارائه میدهد. این پادکست شامل تمرینها، راهکارها و نکات برای بهبود مهارتهای شنیداری، رایتینگ، ریدینگ و اسپیکینگ در آزمون آیلتس است.
IELTS Energy Podcast
پادکست IELTS Energy Podcast که توسط خانمهای Jessica Beck و Aubrey Carter اجرا میشود، نکات و راهکارهایی را برای بهبود امتیاز آیلتس ارائه میدهد. این پادکست شامل تکنیکها، نمونه پاسخها و مثالهای مربوط به هر بخش از آزمون آیلتس است.
All Ears English Podcast
پادکست All Ears English Podcast که توسط لیندزی و میشل اجرا میشود، به مهارتهای زبان انگلیسی در زمینههای مختلف، می پردازد. این پادکست شامل بحثهای روزمره، اصطلاحات، فهم لهجه های مختلف و مهارتهای مکالمه است که به عنوان یکی از بهترین منابع لیسنینگ آیلتس در آمادگی برای آزمون مفید باشد.
TED Talks
پادکست TED Talks شامل سخنرانیهای کوتاه از سخنرانان مختلف در حوزههای متنوع است. این پادکست میتواند به شما کمک کند تا به تماشای سخنرانیهای جذاب، تسلط بر لهجهها و افزایش دایره واژگان بپردازید. همچنین پادکستهایی مانند BBC 6 minute English، Podgift، Business English Pod، Breaking news English میتواند به شما در تقویت مهارت شنیداری برای آیلتس کمک خواهند کرد.
بهترین کتاب ها برای تقویت لیسنینگ آیلتس
در قسمت بهترین منابع لیسنینگ آیلتس چند نمونه معرفی کردیم علاوه بر آن ها چند نمونه در ادامه این بخش معرفی خواهیم کرد که عبارتند از:
- کتاب Tactics for Listening
این کتاب که در حوزه تقویت مهارت شنیداری بسیار معروف است. این کتاب توسط انتشارات آکسفورد در سه سطح Basic، Expanding و Developing منتشر شده و بر لهجه آمریکایی تمرکز دارد که شامل ۲۴ درس است که به موضوعات روزمره مانند حمل و نقل، همسایگان، مشاغل، سرگرمیها، فیلم و غیره میپردازد. در پایان هر کتاب، دانشآموز میتواند لغات مهم مورد استفاده در هر درس را مشاهده کند.
- کتاب Get ready for IELTS Listening
این کتاب در 4 سطح و برای شروع مطالعه و آموزش لیسنینگ بسیارمناسب است. برای آن دسته از زبان آموزانی که میخواهند نمره 6 تا 7 آزمون را بگیرند، کاربردی میباشد. زبان آموزان با خواندن 12 درس این کتاب که در موضوعات متنوعی نوشته شده، میتوانند به لغات مختلف مربوط به لیسنینگ مسلط شوند.
- Vocabulary for IELTS
این کتاب که با هدف ارتقا لغات برای آیلتس تدوین شده است، تمرین های لیسنینگ خوبی با لهجه بیریتیش دارد که می تواند بسیار کمک کننده باشد. این کتاب در دو سطح متوسط و پیشرفته هست که منبع خیلی مهم و اصلی برای تقویت لیسنینگ و لغات به شمار می رود.
- Baron’s IELTS Superpack
این بسته جامع شامل کتاب هایی با تست های تمرینی، سی دی های صوتی و منابع آنلاین است که به طور خاص برای بهبود مهارت های شنیداری برای آزمون آیلتس طراحی شدهاند.
- IELTS Trainer
این کتاب که توسط انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شده است، شش بخش تمرینی را با کلیدهای پاسخ دقیق و اسکریپت های صوتی ارائه میدهد. این آموزش جامع برای بخش لیسنینگ ارائه شده و شامل نکات و استراتژی هایی برای بهبود عملکرد شما در آزمون آیلتس است.
- listen here book
این منبع برای زبان آموزان متوسط و افرادی که به دنبال تقویت مهارت های شنیداری خود در زبان انگلیسی هستند، ایده آل است. هم برای آموزش در کلاس و هم برای اهداف خودآموزی مناسب است. این کتاب شامل 28 درس است که در طیف متنوعی از موضوعات، موقعیت ها طراحی شده است.
بهترین وب سایت های رسمی آیلتس
Official IELTS Practice Materials از جمله منابع رسمی آیلتس است. این منابع توسط British Council، IDP Education و Cambridge Assessment English منتشر میشوند و شامل نمونه تستهای لیسنینگ مشابه با آزمون واقعی آیلتس است. استفاده از این منابع میتواند به شما درک دقیقی از فرمت آزمون لیسنینگ آیلتس بدهد. وب سایت های رسمی آیلتس به شرح زیر میباشند:
وب سایت رسمی آیلتس:
این وبسایت ها از منابع رسمی آیلتس هستند که اخبار مربوط به آیلتس و آزمون های شبیه سازی شده را از این سایت ها میتوانید تهیه کنید. این وبسایت ها از بهترین منابع لیسنینگ آیلتس محسوب می شوند.
- IELTS LIZ: این وبسایت در قسمت لیسنینگ، تمرینات و منابع آموزشی بسیاری را برای این مهارت آیلتس ارائه میدهد. شامل فایلهای صوتی، تمرینات و تکنیکهای مهم برای بهبود مهارت لیسنینگ است.
- IELTS Advantage: این وبسایت در قسمت لیسنینگ، دارای تمرینات لیسنینگ آیلتس با سطوح مختلف است و راهنماییهای مفیدی را برای بهبود مهارت لیسنینگ ارائه میدهد. همچنین، فایلهای صوتی و پاسخهای تمرینات نیز در دسترس قرار دارد.
- IELTS_UP: این وبسایت در بخش لیسنینگ، دارای تمرینات تعاملی و تستهای متنوعی در حوزه لیسنینگ آیلتس است. همچنین، اطلاعات و نکات مفیدی را درباره تمرین لیسنینگ و استراتژیهای موفقیت در آیلتس ارائه میدهد.
- Road to IELTS : این وبسایت در بخش لیسنینگ، شامل تمرینات متنوع و واقعی بخش لیسنینگ است. دارای فایلهای صوتی، سوالات تستی و تمرینات پیشرفته هست که به شما در آمادگی برای آزمون لیسنینگ آیلتس کمک میکند. این منابع لیسنینگ آیلتس را دست کم نگیرید.
بهترین فیلم ها برای تقویت لیسنینگ آیلتس
این بخش برای زبان آموزان به دو دسته فیلم و سریال تقسیم می شود. در ادامه با این منابع آشنا خواهید شد.
سریال های محبوب برای تقویت لیسنینگ:
- دوستان (Friends):
این سریال کمدی مشهور داستان زندگی گروهی از دوستان در شهر نیویورک را روایت میکند. در این سریال، گفتگوهای روزمره، شوخ طبعی و لهجههای مختلف به چالش کشیدن مهارت شنیداری شما کمک میکند. این سریال از جمله معروف ترین فیلم ها برای تقویت لیسنینگ است.
- بریکینگ بد (Breaking Bad):
این سریال درام در مورد استاد شیمی در دبیرستانی است که شروع به تولید متامفتامین می کند. در این سریال، گفتگوهای روزمره و واژگان متنوعی به کار رفته است.
- شرلوک (Sherlock):
این سریال بر اساس داستانهای معروف داستانهای کارآگاهی از آرتور کانان دویل ساخته شده و به نمایش گذاشتن رازهای جذاب شرلوک هلمز میپردازد. در این سریال، گفتگوهای سریع و لهجه بریتیش دیده میشود که میتواند درک خوبی به زبان آموزان از لهجه بریتانیایی بدهد.
فیلم های معروف برای تقویت لیسنینگ
The Social Network (2010): این فیلم داستان ایجاد فیس بوک را روایت میکند و دارای دیالوگ های سریع است که میتواند مهارت های شنیداری شما را به چالش بکشد.
The King’s Speech (2010): این درام تاریخی بر تلاش پادشاه جورج ششم برای غلبه بر یک نقص گفتاری متمرکز است.
رستگاری در شاوشنک (1994): این فیلم مورد تحسین منتقدان، خط داستانی قانعکنندهای را در یک محیط زندان ارائه میکند و طیفی از واژگان و لهجهها را برای تمرین گوش دادن ارائه میدهد.
The Crown : این فیلم در مورد زندگی ملکه الیزابت است که با لهجه بیریتیش اکثر بازیگران صحبت می کنند. این سریال برای کسانیکه میخواهند امتحان آیلتس دهند، سطح اینترمدیت به بالا دارند مناسب است. زیرا شانس آشنایی با لهجه بریتانیایی را به زبان اموزان می دهد.
آیا منابع لیسنینگ آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت است؟
منابع لیسنینگ آیلتس در آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس یکسان است. آزمون ۴۰ سوال دارد که هر ۱۰ سوال در یک بخش هستند. ۱۰ سوال اول را پارت یک، ۱۰ سوال دوم را پارت دو و به همین منوال به پارت چهار آزمون می رسیم. زمان آزمون حدودا ۳۰ دقیقه هست که ۱۰ دقیقه اضافه تر به شما برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه داده می شود. در طول بخش لیسنینگ آزمون آیلتس، چهار صدای ضبط شده ( ریکوردینگ ) انگلیسی برای داوطلبان پخش میشود که داوطب براساس آنها، باید به مجموعه ای از سوالات پاسخ دهد. تمرکز اولیه لیسنینگ، بر درک ایده اصلی و اطلاعات واقعی است.
چهار ریکوردینگ درباره موضوعات مختلفی مانند:
فایل صوتی اول (پارت یک ) : مکالمه بین دو نفر است که در مورد مسائل اجتماعی روزمره صحبت میکنند.مانند : یک نفر میخواهد فرزند خود را در مدرسه ای ثبت نام کند.
فایل صوتی دوم (پارت دوم) : مونولوگی(یک نفر صحبت می کند) که آزمون دهنده باید با دقت به آن گوش دهد. در این فایل، فردی در مورد یکی از موضوعات روزمره و اجتماعی صحبت می کند.
فایل صوتی سوم( پارت سوم) : مکالمه ضبط شده شامل سه الی چهار نفر که در مورد مسائل مربوط به تحصیل یا آموزش بحث می کنند.در این بخش، شما کلمات آکادمیک زیادتری می شنوید. مانند: یک استاد در مورد تز یا پایان نامه دو نفر از دانشجویانش با آنها صحبت می کند.
فایل صوتی چهارم (پارت چهارم) : بخش پایانی شامل یک مونولوگ (یک نفر صحبت می کند) با تمرکز بر موضوعات دانشگاهی است. مانند: یک استاد دانشگاه در مورد انقراض دایناسورها در دانشگاه صحبت می کند.
هر چه از پارت یک به پارت چهار نزدیک می شویم، آزمون سختر و موضوعات آکادمیک تر می شوند. شما فایل صوتی را فقط یک بار می توانید گوش دهید. همچنین، پاسخ سوالات به ترتیب شنیده می شوند.
سوالات متداول:
آیا منابع لیسنینگ آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت است؟
منابع لیسنینگ در آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس یکسان است و فرقی نمی کند که شما چه منابعی را مطالعه کنید. در قسمت تکنیک های لیسنینگ آیلتس نیز هم، این دو آزمون یکسان هستند. با تکنیک های یکسانی شما می توانید دو آزمون را شرکت کنید.
برای تقویت مهارت لیسنینگ آیلتس، فیلم مناسب تر است یا پادکست؟
هم فیلمها و هم پادکستها میتوانند برای بهبود مهارتهای شنیداری آیلتس مناسب باشند. اما پادکست های آموزشی مختص آزمون آیلتس با لهجه بیریتیش می تواند بسیار مفید تر از فیلم باشد.
دیدگاهتان را بنویسید