تفاوت آزمون آیلتس و تافل؛ کدام آزمون به درد شما می خورند؟
برای بررسی تفاوت آیلتس و تافل باید بدانیم کخه هر دو از آزمون های شناخته شده و رایج در دنیا هستند که با هدف سنجش و ارزیابی سطح مهارت های زبانی افراد طراحی شده اند. اما، تفاوت های آزمون آیلتس و تافل چیست؟ مهمی بین این دو آزمون بین المللی، وجود دارد که در این مقاله به آنها می پرداریم.
آزمون تافل چیست؟
تافل آزمونی بین المللی است که سطح دانش زبان انگلیسی غیر انگلیسی زبانان را ارزیابی می کند. این تست به چهار قسمت تقسیم می شود:
- ریدینگ ( بخش خواندن): این قسمت توانایی شما را در زمینه خواندن و درک مطلب های آکادمیک ارزیابی می کند. بین سه تا پنج متن به داوطلب داده می شود که بر طبق آنها، داوطلب باید ۱۲ تا ۱۴ سوال را برای هر متن پاسخ دهد. زمان پاسخ دهی بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه است.
- لیسنینگ (بخش شنیداری): این قسمت توانایی شما را در زمینه درک انگلیسی محاوره در فضاهای مختلف آکادمیک ارزیابی می کند. شما به ۴ تا ۶ سخنرانی یا ارائه آکادمیک و ۲ تا ۳ مکالمه گوش خواهید داد که باید در هر سخنرانی ۶ سوال و برای هر مکالمه ۵ سوال را پاسخ دهید. شما بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان دارید تا قسمت لیسنینگ را تکمیل کنید.
- اسپیکینگ (بخش گفتاری): این قسمت مهارت داوطلب را در صحبت کردن در فضاهای آکادمیک می سنجد. شما باید به ۶ سوال پاسخ دهید (که برخی از آنها باهم مرتبط هستند و برخی از هم مستقل هستند). شما ۲۰ دقیقه برای پاسخ دهی خواهید داشت.
- رایتینگ( بخش نوشتار): این قسمت مهارت داوطلب را در نوشتن در فضاهای آکادمیک می سنجد. با دو سوال روبهرو میشوید (یکی مستقل و دیگری سوال ترکیبی خواهد بود). شما ۵۰ دقیقه برای تکمیل رایتینگ خود خواهید داشت.
کل آزمون، حدودا ۴ ساعت طول می کشد و تافل به صورت کامپیوتری و آنلاین برگزار می شود. آزمون تافل در بیش از ۵۰ کشور برگزار می شود.
بررسی تفاوت آیلتس و تافل در ساختار
آیلتس در دو نوع، آیلتس آکادمیک (دانشگاهی) و جنرال (عمومی) وجود دارد، اما تافل فقط یک ورژن آکادمیک دارد. منظور از برگزاری آزمون آیلتس در دو سطح آکادمیک و عمومی این است که داوطلبان بسته به هدف خود (ادامه تحصیل در یک دانشگاه بیرون از ایران یا پیدا کردن شغل در بیرون از ایران و …) باید در یکی از این دو نوع آزمون شرکت کند.
اما مهمترین تفاوت آیلتس و تافل این است که در آزمون آیلتس هر یک از مهارتهای اسپیکینگ، رایتینگ، ریدینگ و لیسنینگ مجزا از یک دیگر و به صورت منفرد سنجیده میشود. یعنی به عنوان مثال در هنگام ارزیابی لیسنینگ آیلتس، تنها توانایی شنیداری شما سنجیده میشود و همزمان مهارت نوشتار متنِ شما ارزیابی نمیشود، اما در آزمون تافل، سنجش مهارتها به صورت ترکیبی انجام میپذیرد.
به عنوان مثال در آزمون تافل در یکی از بخش های لیسنینگ از شما خواسته میشود که به نوار گفتوگویی گوش بدهید، آن را نوت برداری کرده و درباره آن صحبت کنید. در واقع در جریان ارزیابی مهارت شنیداری شما (لیسنینگ)، مهارت صحبت کردن شما نیز مورد سنجش قرار میگیرد و اگر مهارت لیسنینگ شما ضعیف باشد، نمره شما در اسپیکینگ هم افت خواهد کرد. بنابراین میتوان گفت که آزمون تافل تا حدی دشوارتر از آیلتس است. به عبارت دیگر برنامه ریزی برای تسلط بر مولفههای مختلف در آزمون آیلتس از تافل راحت تر به نظر میرسد.
تفاوت آیلتس و تافل در محتوای آزمون
آزمون آیلتس، توانایی فرد را در زمینه برقراری ارتباط موثر می سنجد ولی آزمون تافل، توانایی درک، تحلیل و پاسخ گویی به سوالات آکادمیک را در داوطلب ارزیابی می کند. در نتیجه، در آزمون آیلتس، موضوعات متنوع تری مانند مسائل اجتماعی، رویدادهای تازه و موضوعات مورد علاقه عموم، دیده می شود. ولی آزمون تافل، بیشتر بر محتوای آکادمیک مانند مقالات علمی و نیز سخنرانی و ارائه در مورد موضوعات آکادمیک، تمرکز دارد.
تفاوت اسپیکینگ (مکالمه) آیلتس و تافل
در حالیکه قسمت اسپیکینگ آيلتس به صورت حضوری به همراه ممتحن آزمون شفاهی، اجرا می شود، آزمون اسپیکینگ تافل به صورت آنلاین برگزار می شود. همچنین کار ارزیابی آزمون اسپیکینگ آیلتس نیز توسط ممتحن انجام میشود ولی در آزمون تافل تصحیح این بخش کامپیوتری انجام میپذیرد.
مقایسه سیستم نمره دهی آزمون تافل و آیلتس
آزمون آیلتس، براساس یک سیستم ۹ امتیازی برای ارزیابی داوطلبان استوار است، اما تافل تواناییهای داوطلبان را در محدوده طیفی از ۰ تا ۱۲ مورد سنجش قرار میدهد. نمره ۷ در آزمون آیلتس، امتیاز مناسب و خوب محسوب می شود و نمرات ۷ به بالا در این آزمون، نمراتی با درجه عالی محسوب میشوند. اما در آزمون تافل، معمولاً دانشگاهها (بسته به اینکه دانشگاه چه رتبه ای داشته باشد) پذیرش داوطلبان را از نمره 90 به بالا آغاز میکنند. به طور مشخص برخی دانشگاهها، نمرات بالاتری از داوطلبان درخواست میکنند. شایان ذکر است، هر دوی این آزمونها، بین المللی هستند و تقریباً همه دانشگاهها و موسسات علمی سراسر دنیا اعتبار آنها را قبول دارند.
آزمون آیلتس شرکت کنیم یا تافل؟
انتخاب بین دو آزمون آیلتس و تافل بسته به ترجیح شخصی فرد و نیازهای خاص موسسه یا نهادیست که فرد به آن تقاضای پذیرش می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید